Ta hand om trätrallen inför hösten

Ta hand om trätrallen inför hösten

Vi har fått en väldigt fin höst i år så många vill nog fortfarande sitta ute på terassen eller altanen i de sista solstrålarna. Men om några veckor är dags att tänka på vintern och förbereda trallen så gott det går för en hård tid.

Förutom sol är nog stillastående vatten det värsta för din trall. Förhoppningsvis är din trall korrekt byggd så att brädorna är svagt kupolformade, snarare än skålformade. Det gör att vattnet inte stannar på brädan längre än nödvändigt och att det bildas så få pölar som möjligt. Stående vatten är nämligen inte bra för träet. Av samma anledning är det bra att regelbundet borsta av skräp från trallen, tex löv och grenar. Låt inte heller någon presenning, uppochnedvända bord eller liknande skapa fukthållande områden på trallen. Det ska vara snyggt och prydligt och så luftigt som möjligt för träet. Det kommer att bli blött men det är viktigt att det får torka så snabbt som möjligt.

Självklart gäller detta även snö. Får vi en fin och kall vinter är det inga större problem med ett snötäcke på trallen. Men om det är snö och plusgrader om vartannat blir det en väldigt blöt miljö för din trall. Om du har möjlighet ska du borsta bort snön om det vankas plusgrader.

Ställ in utemöbler i förråd eller garage, eller ställ undan och täck över om du inte har andra förvaringsmöjligheter. Försök hålla trallen så tom som möjligt så blir det mycket enklare att borsta av löv och snö när det är dags.

Kommentarer

Utvalda produkter